Duiken in Zeeland

Duiken bij de Bersche Diepsluis (Oesterdam) en Strijenham. Twee mooie stekken, met prachtig zicht. Helaas hebben we niet dat gevonden waar we naar zochten, namelijk een Snotolf (liefst een broedende). Maar in Zeeland, en met name in de Oosterschelde is altijd wel van allerlei fraais te zien, dus toch met fototoestel en flitser aan de slag!

Maar, ruim 2 maanden later maakt de natuur het meer dan goed met ons! Sepiatijd, en behoorlijk zicht in de Oosterschelde, bij de Berghse Diepsluis in ieder geval wel!

 

In de loop der jaren ook later in het jaar naar Zeeland. Doordat er nu een aantal stekken is waar je overdekt kan omkleden (Zeelandbrug en den Ossche Kerkweg), is het zelfs in een natpak nog redelijk te doen om te duiken. Vooral de moeite waard omdat het water dan best helder is. De afgelopen jaren echt een paar prachtige duiken gemaakt ver in het jaar. Zelfs op 29 december bij de hierboven genoemde stekken. Nu, 2017, overweeg ik toch sterk een droogpak te gaan aanschaffen. De koude in het vroege voorjaar maakt het ondertussen toch wel erg oncomfortabel om te gaan duiken. En aangezien er veel te zien is in het (vroege) voorjaar…

Stokje (waarschijnlijk van sepiatentje) mooi begroeid met Korstmos en zakpijp
Begroeiing van de stijger, Frans Kok rif Grevelingen
Heel ondiep, vlakbij de uitgang van het water een mooie Paardenanemoon
Rijtje Paardenanemonen, ondiep bij de Bergsche Diepsluis
Onderwaterlandschap Zeeland
Spinkrab
Kreeft, deze is allebei zijn scharen kwijt op dit moment
Zeenaald
Zeester